Supă de roșii cu ricotta

Share

Această supă de roșii se completează perfect cu o lingură de ricotta. Este o mâncare ușoară, rapidă, sănătoasă și slabă în calorii ! Vă invităm să o încercați!

Ingrediente:

  • 400 g roșii, tăiate jumătăți
  • 1 ceapă roșie, tăiată în patru
  • 2 ardei, tocați grosier
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • câteva crenguțe de cimbru
  • 1 lingură oțet de vin rosu
  • 2 linguri ricotta
  • câteva frunze de busuioc
  • 1 lingură de seminte
  • pâine, a servi

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Puneți roșiile, capa și ardeii într-o tavă și presărați peste acestea ulei și condimente. Adăugați câteva crenguțe de cimbru și usturoi, apoi se lasă la copt timp de 25-30 de minute până când legumele s-au înmuiat și s-au caramelizat.
  2. Scoateți tava din cuptor. Aruncați crenguțele de cimbru. Puneți legumele într-un blender și adăugați oțetul. Blendați totul până se amogenizează. Adăugați cel mult 150 de ml de apă pentru a avea o consistență mai lichidă.
  3. Turnați supa într-o oală și încălziți-o. Condimentați cu sare și piper, după gust, apoi turnați supa în boluri separate și puneți peste aceasta câte o lingură de ricotta, frunze de busuioc, semințe și puțin ulei.

Poftă bună!


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *