Hummus cu dovleacbio

Share

În acest anotimp, dovleacul este nelipsit din bucătărie. Așa că, ne-am gândit să vă pregătim o rețetă de hummus potrivită acestei perioade din an.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Tăiați dovleacul. Aruncați semințele acestuia, iar pulpa acestuia o scoateți într-un castron.
  2. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Puneți pulpa de dovleac într-o tavă pentru copt alături de usturoi și puțin ulei. Condimentați cu sare și piper, apoi puneți-o la copt timp de 45 de minute sau până se înmoaie.
  3. Puneți dovleacul și cățeii de usturoi  într-un robot de bucătărie. Adăugați zeama de lămâie, pasta de tahini și năutul. Condimentați cu sare și piper și mixați totul până devine o pastă omogenă. Dacă este prea groasă, mai adăugați puțin ulei.
  4. Turnați hummus-ul într-un bol și serviți-l cu ardei, grisine sau bucăți de pită.

Poftă bună!


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *